12:00

Äppelbo AIK

Referat: Rinns AIK - Äppelbo AIK

Rinns AIK - Äppelbo AIK 0-4 (0-3)

Genrepet inför seriepremiären slutade med 0-4 i baken, och hur märkligt det än kan låta så gjorde vi nog den bästa insatsen under försäsongen! Äppelbo imponerade med ett fint spel på en - två touch!

Vi ställde upp med följande startelva: Lilläng i målet, fyrbackslinjen bestod av Martin P, Sonny, Henric och Sebastian. På mitten hade vi Rickard till höger, Carl och Marcus på mitten och Andreas E till vänster. På topp Robin och Alexander. På bänken satt Skoog, Thomas, Filip, Victor och Christoffer.

Match inledningen var rätt jämn med bägge lagen som kände lite på varandra. Vi kom till matchens första skott genom Robin men målvakten räddade i den 5:e minuten. Minuten efter tog Äppelbo ledningen på en fin slagen frispark direkt i mål otagbar för Lilläng! Vi är inte långt ifrån att kvittera tre minuter senare då vi vinner tillbaka bollen strax utanför deras straffområde efter högpress, bollen hamnar hos Marcus som tyvärr inte får på någon riktig träff och bollen går utanför.

Äppelbo hade ett bra passningsspel i stort sätt genom hela matchen och vi fick slita ont stundtals, men vi gör det bra stundtals också när vi lyckas komma rätt tillsammans och pressade tillsammans. Marcus chans här ovan nämnd kom som sagt efter en sådan press.

Carl och Marcus jobbade på ett bra sätt och trots att dom var en man mindre inne i smeten så syntes det faktiskt inte. Henric i en av lagens viktigaste positioner pratade ihop försvaret på ett bra sätt. I den 14:e minuten så vinner Marcus återigen bollen och hittade Alexander, vars skott gick över. I den 16:e minuten får vi inkast, vi kastar den på Robin som i sin tur skarvar den till Carl, Carl avancerade några steg, satte ner målvakten och försökte chipa den över målisen, som på något sätt hinner få en hand på bollen och styr den i ribban, på returen hinner vi inte vara först på bollen och chansen dör.

Någon minut senare så bryter Henric vad som hade kunnat bli en farlig kontring, han läste spelet på ett bra sätt och kunde ta bort motståndaren och fortsätta med bollen under kontroll. I den 20:e minuten tvingades Sonny bryta pga skada, in kom Skoog istället. Anfallet efter hittade Carl till Andreas E med en fin genomskärare och Andreas blev helt fri, domaren ansåg att det var offside och blåste av, måste ha varit en hårfin sådan i sådan fall!

I den 23:e minuten slog Andreas en bra frispark som målvakten boxade ut. I den 27:e minuten lyckades Äppelbo såga sig genom vår vänsterflank och killen som till slut kommer på avslut får på en pärla som går i en båge i det bortre krysset, ännu en helt otagbar boll för våran målvakt. Två avslut på mål två mål, effektivt värre!

Vi byter ihop och försöker komma in i matchen. Vi har en hel del anfall som inte lyckas pga att passningen blir lite för hård eller att någon motståndare bryter, men det finns en tanke bakom dessa försök känns förtroendegivande! Med knappa 16 minuter kvar av halvleken ser Henric en lucka på offensiv planhalva och slår en bra boll med precision till sin bror Robin, som springer på ytan, tyvärr så läste deras målvakt den bollen och hann ut och rädda situationen.

Vi har ännu en fin anfall i den 37:e minuten där Robin, Rickard och Andreas får fram bollen till Marcus, tyvärr på fel fot så avslutet blev enkelt för målvakten. I halvlekens sista anfall går vi bort oss och kommer efter i dom fortsatta duellerna, slutar med att motståndarna går rätt långt ner till kortlinjen och slog en förrädisk inlägg som en gulsvart lyckas peta in bollen i mål och gör 0-3!

Vi ändrar på två positioner inför andra halvleken: Filip kom in istället för Rickard och Christoffer kom in istället för Alexander. Inledningen av andra halvleken påminde om inledningen av den första, jämn!

I den 52:a minuten har vi ännu en fin anfall där Carl och Christoffer hittar varandra och sedan Robin som går på avslut som målvakten räddade. Just i denna period av matchen var kanske vår bästa, där vi också vågade spela på få tillslag och höll bollen inom laget på ett bra sätt. I den 60:e minuten kom vi i ännu en anfall där Andreas E nickar bollen inåt plan till Robin som kom i fart, tyvärr han en Äppelbo spelare rensa innan Robin hann komma till avslut. Bara tre minuter senare så skapar Christoffer en chans mer eller mindre på egen hand och väl inne i straffområde såg det ut som han blev fälld, det tyckte inte domaren som genast visade tydligt att han inte skulle blåsa.

I den 65:e minuten kom Äppelbos målkung ensam mot Lilläng, Lilläng gjorde en kanon räddning. Tyvärr kunde inte Lilläng göra något minuten senare när Äppelbo fick ännu en frispark som man knorrade in otagbart för Lilläng! 0-4 var ett faktum, motståndarna fortsatte att vara effektiva. Vi fortsatte att jaga ett tröstmål och i den 70:e minuten kom Christoffer fri mot målvakten, som räddade till hörna Stoffes avslut.

I den sista kvarten hårdnade matchen till något, Marcus blev varnad i den 79:e minuten och inden 88:e minuten fick en gulsvart syna det röda kortet efter att ha försökt sparka ner Andreas. Lilläng tvingades till en 2-3 bra ingripande under sista tio minuterna. Matchen skulle sluta 0-4.

Som jag nämnde i början av texten så gör vi en bra laginsats mot kanske det bästa motstånd vi stött på under min tid i Rinn iaf! Lite extra plus på Henric som med sin trygghet ger laget också en trygghet i backlinjen. Carl och Marcus förtjänar också lite extra beröm. Alexander gör en bra halvlek också. Även Lilläng ska ha en eloge för han är chanslös på alla fyra mål, men gör sen några jätte fina ingripande i andra halvlek.

Nu har vi två träningar till sedan väntar seriepremiären borta mot IFK Edebäck/Uddeholm, OBS att matchen spelas i Munkfors!